Diskuse

Symbol člověka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P88e12t40r 20K30a36r91a51s

27. 8. 2017 9:05

Pro ty, kdo tu báseň "Symbol člověka"náhodou neznají, dávám ji celou: "Ukaž," povídá mi démon,/ "symbol člověka mi ukaž,/ pak tě nechám jít svou cestou."/ Já mu na to, zouvaje si/ svoje černé boty, řekl:/ "Viz, démone, tohleto je/ děsný symbol člověka: ta/ bota z černé kůže, ne už/ příroda, však duch ne dosud:/ přechod od zvířecí tlapy/ k Merkurově patě s křídly."/ Jako ztělesněný výsměch/ stál jsem tady, nový světec./ Démon ale neurčitě/ vzdychnuv, sklonil se a prstem/ psal si cos do hlíny země. (Přebásnil Josef Hiršal)

0 0
možnosti
WW

:-) Filosofie jako z Al Bundy v Married with children, ale dobré odpočinkové čtení R^ karma. Voyager možná bude v budoucnosti odchycen pilotovanou kosmickou lodí s motory nové generace a jako exponát vystaven pro připomínku 20. století, kromě toho, že sonda je skvělou časovou schránkou. Dnes se už nepředpokládá, že by ji ulovili emzáci a bylo by škoda ji nechat napospas vesmíru. ;-D

0 0
možnosti
JL

Hezká snaha, snad to profrčí, ta hračka, nějakou červí dírou někam, kde žijí ufoni, kteří nás neznají - se zájmem to rozeberou a řeknou si, že je to fakt divný úkaz - budou třeba vypadat jako chobotnice a co je muž a žena, naprosto nepochopí, neb savci na jejich planetě neexistují. ;-) Boto.

0 0
možnosti

Symbol člověka - muže a ženu.

V současnosti ... není to příliš, Antone Pavloviči?

0 0
možnosti